Paul Bartels

Waarom

Tekenen heb ik van jongs af aan gedaan, volgens mijn moeder tekende ik als kind complete muziekkorpsen. Het is wel jammer dat er nooit iets van bewaard is gebleven. Tekenen heb ik een aantal jaren niet gedaan. Na 20 jaar vond ik het tijd om weer eens iets onderste gaan doen, tekenen dus. 20 jaar geleden was ik overgestapt op kinderlijk gestileerde acryl schilderijen, wat ik overigens met heel veel plezier heb gedaan.

Waarmee

Het is een combinatie van drie verschillende mediums, niet te verwarren met mixed media werk. Ik noem het een samengevoegd schilderij. De basis is opgebouwd uit waterverf, aquarel. Daarnaast gebruik in het werk kleurpotlood en grafiet potloden met verschillende hardheden.

Waardoor

Op mijn werk zag ik in verschillende ruimten elementen die uiteindelijk zouden vergaan. Ook op straat vielen mij dingen op die aan het vergaan waren. Op vakanties in Griekenland heb ik foto’s gemaakt van deuren die ik interessant vond. Uiteindelijk heb ik voor dit werk een thema gekozen: “vergankelijk”. Het zal in ieder geval een grote serie werken worden. Al 40 jaar schilder ik ook portret in opdracht. Ik gebruik naar vraag, allerlei technieken. Zoals in olieverf, acryl, aquarel en potlood.

Onderstaand een interview met Paul over zijn werk: