ARTIST IN THE SPOTLIGHT

Vanaf 21 november tot 20 januari staat het werk van Petra Schut en Helia Tayebi centraal.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Petra Schut maakt sprookjesachtige lemen torens en kleitabletten met miniatuurverhalen. De kleurendecoraties, symbolen en architectonische vormen gaan een verbinding aan met natuur belevingen en haar eigen binnenwereld. Daarom zijn de torens ook van binnen beschilderd. Je kunt aan iedere kant een eigen verhaal ontdekken.

Ze draait ook zelf kleipotjes. De geglazuurde keramische potjes kun je fijn in je handen nemen en de reliëf afbeeldingen lezen’ met je vingers.

Helia Tayebi; “Het maken van kunst is voor mij een eindeloze bron van verkennen, de strijd aangaan met het overtreffen van jezelf en altijd op zoek naar de ultieme harmonie.

Mensen fascineren mij het meest en zijn daarmee het hoofdonderwerp van mijn werk. Daarbinnen ga ik op zoek naar thema’s die me op dat moment aanspreken en dat vormt vervolgens een serie.

Mijn nieuwe serie is geïnspireerd op natuurgodinnen, gemaakt met pastelkrijt, stukjes bedrukt papier en inkt. Ik combineer graag het zachte en vloeiende met het grafische van prints om zo een prikkelend contrast te creëren.”

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.