Artists in the Spotlight

Bij Kunstsuper Delft staan telkens twee kunstenaars in de schijnwerpers met hun werk. Zij kunnen gedurende twee maanden wat meer werk exposeren op een prominente plaats. Tijdens de opening vertellen de kunstenaars over hun werk.

Carolien Reef en Paul Bartels staan van 19 januari 2020 tot 19 maart 2020 met hun werk in “the spotlight”bij Kunstsuper Delft. 

Carolien Reef houdt zich alweer 10 jaar bezig met glasfusing. Dit is een techniek waarbij meerdere laagjes glas in een oven met elkaar versmolten worden. Het beheersen van het stookproces en de kennis van  materiaaleigenschappen zijn belangrijk.De gebouwen en beesten zijn gemaakt van float glas.. De sieraden en raamhangers van Bullseye glas en Dichroic glas.De sieraden zijn echte eyecatchers als je ze draagt, want met het bewegen krijg je telkens een andere lichtval wat mensen hun aandacht trekt.

Paul Bartels schilderde voor zijn vijftigste voornamelijk aquarellen en tekeningen. Toen hij vijftig werd, had hij zijn eerste expositie van kinderlijk gestileerde schilderijen in Royal Delft. waar hij werkzaam was.Tot voor kort was deze kunst ook in de Kunstsuper Delft te zien.Hij gaat nu zijn oude liefde exposeren. Aquarellen en tekeningen. Hij heeft nu alleen de technieken samengevoegd, aquarel, kleurpotlood em grafietpotlood. Hij heeft een thema gekozen, “Vergankelijk”. 

Vanaf 22 maart zijn de kunstenaars Leo van der Hout en Jan Willem Hoftijzer te zien in “the Spotlight”


Nieuw in de Kunstsuper:

designobjecten van 12 studenten TU-Bouwkunde en Industrieel Ontwerpen. Daan Veltman is de ontwerper van het presentatie meubel. Er worden zowel unieke producten als ontwerpen in een kleine oplage getoond en verkocht. Tycho van Gelder maakte dieren van MDF.

 

 
Carolien Reef
Paul Bartels


Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.