ARTIST IN THE SPOTLIGHT

Van 21 mei t/m 9 juli 2023 staat het werk van Loes Kouwenhoven en Caroline van Kooij in de schijnwerpers. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 28 mei om 15.30 bij de Kunstsuper Delft. De kunstenaars zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op hun werk.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Loes Kouwenhoven
Klei is het materiaal, waarmee Loes werkt. Het is goed te vormen en een avontuur om mee te werken. Met haar werk wil ze, met een knipoog, laten zien hoe mooi gewone dingen om ons heen zijn. Door details weg te laten, probeert ze de essentie van haar onderwerpen weer te geven, waarbij ze steeds zoekt naar een evenwichtig samenspel van vorm ruimte en licht.

Caroline van Kooij

Caroline kennen we van haar schilderijen gemaakt van restmateriaal. Ze komt nu met nieuw werk namelijk wandlampen. Ook deze lampen zijn gemaakt van allerlei restmaterialen, zoals verpakkingen van sausjes en koffie en stofrestanten. In lagen op elkaar gelijmd en genaaid vormen ze een stuk berkenschors. De verlichting erachter is een led-strip die van warm naar koud en gedimd kan worden.

IN HET KADER VAN VERMEER

In Kunstsuper Delft staat en hangt werk dat is gemaakt in het kader van, en soms met een knipoog naar, Johannes Vermeer. Een echte Vermeer is onbetaalbaar maar deze werken zijn te koop, redelijk geprijsd en bovenal: uniek!

Naast het werk van onze eigen kunstenaars, vindt u bij ons ook een ander werk geïnspireerd door Vermeer. In onze etalage hangt één van de genomineerde schilderijen uit het programma ‘De Nieuwe Vermeer‘ van omroep Max: ‘Een Heer van Stand Die Zijn Handen Wast’ van Joep de Weert.

Joep de Weert over zijn werk: “Als beeldend kunstenaar wil ik graag creëren, produceren en experimenteren. Werken met verschillende verfsoorten en andere materialen op zoek naar verrassende reacties. Steekwoorden om mijn werk te omschrijven zijn: experimenteel, modern, abstract, dynamisch en uniek. Tijdens mijn sturingsproces krijgt de verf binnen het kader van de lijst ook zelf de mogelijkheid om een eigen weg te zoeken, relaties te vormen en te reageren op andere verfsoorten of materialen. Ook maak ik werk/schilderijen in opdracht, dit is geheel vrijblijvend omdat ik aan de hand van een gesprek me eigen interpretatie hanteer. Pas bij voltooiing is het te beoordelen of het aan de wensen voldoet en mag het altijd in eigenbehoud blijven. Het einddoel is en blijft altijd om een unieke eyecatcher te maken die de ruimte waarin deze mag hangen verrijkt.”

Het werk van Joep de Weert staat tot 4 juni in de etalage van de Kunstsuper.

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.