Vanaf 16 augustus staat het werk van Diana Harteveld en Sonja Kamp in de schijnwerpers.

Sonja Kamp

Als twaalfjarige meisje wilde Sonja Kamp al naar de kunstacademie, maar zij werd ook geboeid door gebouwen en ruimtelijke composities en koos voor een studie Bouwkunde aan de TU Delft. De kunst bleef de rode draad, die zij naast het werk in de techniek weer oppakte. Nu is zij werkzaam als zelfstandig kunstenaar en gebruikt haar architectuur achtergrond in kunst, waarin geometrie en natuur een samenspel vormen. Zij werkt twee- en driedimensionaal, ze maakt schilderijen op doek, maar ook objecten van hout. Haar werkt kenmerkt zich door gewaagd, vrolijk kleurgebruik.

LINK NAAR VIDEO

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Sonja-Kamp-4-seizoenen-1024x397.jpg

Diana Harteveld

Met het maken van keramiek en sieraden ben ik al decennia bezig, al in mijn geboorteland Bulgarije. Tussen 2002 en 2007 volgde ik een cursus keramiek bij het ICO in Assen als leerling van Bart de Vogel. Tussen 2007 en 2013 volgde ik een cursus edelsmeden bij het Kunstbedrijf in Arnhem als leerling van Iris van Slagmaat-Hasewinkel en Anne-Marieke Nooij.

Sinds 2014 ben ik professioneel bezig met het maken van keramiek in eigen atelier. De laatste jaren werk ik vooral met porseleinklei vanwege de uitdaging van het gebruik van deze “moeilijke” soort klei en het prachtige eindresultaat.

In mijn werk zijn vaak bloemen, vooral tulpen, vlinders en insecten te zien. De inspiratie voor mijn werk komt uit mijn verleden, de natuur en het stilleven in de kunst. In het voorjaar stond de voortuin van het huis van mijn grootouders vol met bloeiende tulpen. Een naïef en onbezorgd tijdperk waaraan ik nu en hier graag terugdenk. De tulpen zijn een herinnering van mij aan die ongecompliceerde, frisse en kleurrijke tijden. Inmiddels ben ik al lang volwassen en woon ik jaren in het “tulpenland” Nederland, dat de “tulpenmanie” heeft gekend en het boek van Jacob Marrel in het Rijksmuseum bewaart.

De herinneringen van toen en de ervaringen van nu maken het voor mij fascinerend om tulpen en andere sierlijke objecten te creëren.

LINK NAAR VIDEO


Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.