ARTIST IN THE SPOTLIGHT

Van 27 maart tot en met 19 mei 2024 staat het werk van Willy Keuvelaar en gastkunstenaar Cecile Bank in de schijnwerpers. Zij zijn onze ‘Artists in the Spotlight’.

De feestelijke opening van de expositie is op zondag 7 april om 15.30 uur bij de Kunstsuper Delft. Willy en Cecile vertellen u dan graag meer over hun werk. Daarna kunt u de kunstenaars onder het genot van een hapje en drankje persoonlijk spreken.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Willy Keuvelaar

Iets creëren is voor Willy Keuvelaar een eerste levensbehoefte. Zij heeft talloze cursussen op creatief gebied gevolgd, vaak toch weer uitkomend bij grafische technieken of boetseren. Werken met klei is een worsteling met het materiaal vertelt ze. Het liefst maakt ze mensfiguren, vaak realistisch, soms met een knipoog.

Het resultaat van haar worsteling is vanaf 27 maart te zien in de Kunstsuper samen met het grafische werk van haar etsmaatje Cecile Bank.

Cecile Bank

Geïnspireerd door de constant veranderende natuur, verkent Cecile Bank de omgeving tijdens wandelingen en vertaalt dit naar tekeningen. Het werk toont de vluchtigheid, kracht en kwetsbaarheid van de natuur. Cecile specialiseerde zich in grafiek (etsen). Het ambachtelijke proces met ruimte voor experiment en toeval is een belangrijk aspect. Als lid van het Grafiekplatform heeft zij deelgenomen aan diverse projecten en tentoonstellingen, waaronder de jaarlijkse Duits-Nederlandse grafiekbeurs in Borken.

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.