Artists in the Spotlight

Bij Kunstsuper Delft staan telkens twee kunstenaars in de schijnwerpers met hun werk. Zij kunnen gedurende twee maanden wat meer werk exposeren op een prominente plaats. Tijdens de opening vertellen de kunstenaars over hun werk.

Natsuyo Ogasawara enTonke Joppe staan van 22 september tot en met 13 november 2019 met hun werk in ‘the spotlight’ bij Kunstsuper Delft.

Zondag 22 september a.s. om 15.30 uur wordt de expositie geopend met een praatje, een hapje en een drankje.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Natsuyo Ogasawara is kunstenaar en een master in Japanse kalligrafie en grafisch ontwerper.

Kalligrafie is een van de meest spirituele en krachtige kunstvormen. Elke lijn, punt en zelfs de lege ruimtes zijn betekenisvol door hun balans, afmeting en gebruik van hoeveelheid inkt, waarmee de kunstenaar de kracht van elk woord wil uitdrukken. 

Natsuyo is naast haar haar liefde voor de traditionele Japanse kalligrafie, dol op Europese kunst en mede om die reden in 2017 in Nederland komen wonen. Behalve de traditionele kalligrafie, ontwerpt Natsuyo nieuwe stijlvormen, soms ook met een Europees tintje.

Met haar kunst wil Natsuyo mensen laten genieten van de vormen en de kracht van de kalligrafi.

Tonke Joppe is al sinds haar jeugd bezig met ontwerpen. Ze volgde een opleiding tot interieurarchitect op de kunstacademie St. Joost in Breda.

Naast haar werk als interieurarchitect is zij een zeer veelzijdig ontwerpster. Grafisch ontwerpen, het maken van sieraden, kleding en tassen; creëren zit haar in het bloed.

In Kunstsuper Delft zijn haar (zeer lichte) sieraden van gesmolten kunststof, draad en hergebruikt papier te bewonderen.

Kleur speelt in de ontwerpen van Tonke Joppe een zeer grote rol. De kleuren zijn heel fel of juist ingetogen, maar altijd op elkaar afgestemd. Het is dan ook een feest een sieraad van haar te dragen.

 

Tulpenvaas

De tulpenvaas is een onderdeel van de route van de Gouden Draad. Tien kunstenaars hebben elk in eigen techniek een onderdeel gemaakt. Van negen onderdelen is ook een detail gemaakt. De negen details komen in etalages van winkels en culturele instellingen in Delft te liggen. Deze winkels en instellingen hebben ook het Gouden Product of een Gouden Project  bedacht voor het thema de Gouden Eeuw. Deze details vormen de speurtocht in de route. Als je de negen details tijdens de speurtocht ontdekt hebt, kan je een presentje ophalen bij de Kunstsuper Delft. Vanaf 26 april kan de route de Gouden Draad gelopen worden en gaat ook de speurtocht van start.Uitleg en spelregels over de speurtocht zijn te vinden in de folder over de activiteiten tijdens dit Gouden Eeuw jaar.

Dit jaar bruist Delft van gouden activiteiten.

          

 

 
 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is natsuyo-2.jpg


Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.