Organisatie

De Kunstsuper wordt volledig gerund door vrijwilligers. Naast de vrijwilligers in de Kunstsuper (onze ‘Kunstsupers’), zijn veel van onze kunstenaars regelmatig zelf in de Kunstsuper aanwezig. Daarnaast hebben wij verschillende commissies, onder andere voor de coördinatie van alle activiteiten, de inrichting van de Kunstsuper en de selectie van nieuwe kunstenaars.

Het bestuur van de Kunstsuper bestaat uit:
– Edith Bijleveld – Van der Hoeven (voorzitter)
– Pieter van Haeften (penningmeester)
– Nienke Kaptein (secretaris)
– Cunera Jonker (coördinator)
– Leo van der Hout (kunstenaar)

Onze missie

Kunstsuper Delft wil een platform bieden voor de kunstenaar uit Delft en omgeving om zichzelf te ontwikkelen en te presenteren, en wil de bezoeker op een inspirerende manier in aanraking laten komen met kunst in al haar verschijningsvormen.

Geschiedenis

In 2010 is de “HYPO-Kunstsuper” gestart in het oude postkantoor aan de Hippolytusbuurt als expositieplek bij TOP en Delft Design.

Toen de gemeente Delft een nieuwe bestemming zocht voor het gebouw aan het Sint Agathaplein 4, hebben wij samen met de huidige partners het plan ingediend om hier een culturele invulling aan te geven, gericht op het samengaan van kunst, cultuur en techniek. In 2015 werd het Prinsenkwartier geopend, waarna wij officieel verder zijn gegaan onder de naam ‘Kunstsuper Delft’.

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.