IN HET KADER VAN VERMEER

In Kunstsuper Delft staat en hangt werk dat is gemaakt in het kader van, en soms met een knipoog naar, Johannes Vermeer. Een echte Vermeer is onbetaalbaar maar deze werken zijn te koop, redelijk geprijsd en bovenal: uniek!

Naast het werk van onze eigen kunstenaars, vindt u bij ons ook een ander werk geïnspireerd door Vermeer. In onze etalage hangt één van de genomineerde schilderijen uit het programma ‘De Nieuwe Vermeer‘ van omroep Max: ‘Een Heer van Stand Die Zijn Handen Wast’ van Joep de Weert.

Joep de Weert over zijn werk: “Als beeldend kunstenaar wil ik graag creëren, produceren en experimenteren. Werken met verschillende verfsoorten en andere materialen op zoek naar verrassende reacties. Steekwoorden om mijn werk te omschrijven zijn: experimenteel, modern, abstract, dynamisch en uniek. Tijdens mijn sturingsproces krijgt de verf binnen het kader van de lijst ook zelf de mogelijkheid om een eigen weg te zoeken, relaties te vormen en te reageren op andere verfsoorten of materialen. Ook maak ik werk/schilderijen in opdracht, dit is geheel vrijblijvend omdat ik aan de hand van een gesprek me eigen interpretatie hanteer. Pas bij voltooiing is het te beoordelen of het aan de wensen voldoet en mag het altijd in eigenbehoud blijven. Het einddoel is en blijft altijd om een unieke eyecatcher te maken die de ruimte waarin deze mag hangen verrijkt.”

Het werk van Joep de Weert staat tot 4 juni in de etalage van de Kunstsuper.

ARTIST IN THE SPOTLIGHT

Van 19 maart t/m 14 mei 2023 staat het werk van Aleid Egas en Wil Kooman in de schijnwerpers. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 19 maart om 15.30 bij de Kunstsuper Delft. De kunstenaars zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op hun werk.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Aleid Egas
Aleid Egas maakt schilderijen met olieverf op doek of paneel. Zij gaat naar buiten om inspiratie op te doen. Hierdoor ontstaan verrassende combinaties van onderwerpen en kleuren.

Het zijn vaak geabstraheerde omgevingen opgezet met krachtige penseelstreken in helder en robuust kleurgebruik. Opnieuw weet zij te verrassen met haar laatste werk, waar ze vloeipapier gebruikt dat ze combineert met olieverf in heldere kleuren.

Daarnaast blijft het ook haar passie om musjes te schilderen op oude houten paneeltjes.

Wil Kooman
Wil Kooman ontwerpt hoeden, baretten en accessoires. Zij maakt deze hoofddeksels van soepele wollen stoffen in uitgesproken kleuren. Zij houdt van het experimenteren met de stof en kleuren en het combineren van verschillende stiksels, tot het modelleren van een driedimensionale vorm.

In 2010 deed Wil mee aan een ontwerpwedstrijd, “Stof tot nadenken”, in het Centraal museum in Utrecht en in 2011 in Musée du Chapeau in Lyon, Frankrijk. Beide keren werd haar ontwerp genomineerd en geëxposeerd. Sinds 2016 is haar werk te zien in de Kunstsuper Delft.

Met ‘Artist in the Spotlight’ zijn haar nieuwste creaties te bewonderen en
natuurlijk ook te passen!

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.